söndag 3 maj 2009

Dela med sig!


När man får YNNESTEN att åka på studieresa i jobbet, trots tider av kris, gäller det att visa hur mycket man uppskattar det.

Dels ville jag dela med mig av studieresans jobb-relaterade upplevelser till kollegorna. Det blev ett par uppesittarkvällar med översättande av tyska texter (med mycket möda och stort besvär), mailande för att kolla fakta, photo-shoppande och power-pointande.

Men studieresan var ju SÅ mycket mer än bara en massa studiebesök. Dofter, smaker, nya bekantskaper och en massa natur! För att ge kollegorna en liten skärva av totalupplevelsen passade jag på att ordna lite överraskningsservering - Altbier och currywurst (i egen tolkning).

Altbier finns på systembolaget och så här gjorde jag currywursten:

Currywurst i Sverige
Wurst från Liedl
Passerade tomater
Gula lökar
Tomatpuré
Grönsalsbuljong (pulver)
Sherry
Salt och peppar
Stark (orientalisk) och vanlig curry blandat


Hacka och fräs gul lök tills den mjuknar. Häll på passerade tomater, tomatpuré, buljongpulver, sherry. Koka minst en timme. Späd med vatten om det blir för tjockt. Mixa med stavmixer. Smaka av med curry, salt och peppar. Stek korven i bitar. Servera med såsen, extra curry över och surkål som tillbehör.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Vilken härlig kollega du verkar vara för det klart att dina kollegor ska få vara lite delaktiga i din studieresa.

Currywursten låter riktigt god!

Ha en bra dag!

Fröken Dill sa...

Jag har också väldigt bra arbetskompisar och (för det mesta) världens bästa jobb!

Vi har frossat i currywurst-rester hela helgen. Perfekt för att få nya krafter när man jobbar hårt i trädgården. En eller annan överbliven altbier kunde man också svalka sig med i den härliga sommarsolen.

Hälsar fröken Dill