onsdag 13 maj 2009

Almsallad


Ni har väl inte missat almsalladen? Säsongen då almens frukt kan ätas som sallad är inte lång, så det gäller att passa på. Smaken är sötsyrlig, nötig, vårlik med inslag av gräs. Jag sköljer och serverar med finhackad shalottenlök och en dressing på citron och fin olivolja, salt och peppar.

J tycker inte alls om almsallad så han får vanlig istället. Ett perfekt tillbehör borde vara några grillade havskräftor om man nu kan få tag på sådana.


5 kommentarer:

Red Scream sa...

Råkultur!

http://www.pastan.nu/ataute/restaurang-i-stockholm-kks-forsta-budgetfemma-gar-till-rakultur-1.864619

Anna sa...

Almsallad! Har jag inte hört talas om :o/...men kan tänka mig att det både är gott och nyttigt...och annorlinda! ;). //Anna

Fröken Dill sa...

Kuuul för Råkultur!!! Fast nu blir det nog svårt att få plats det närmaste halvåret. Håller de kvaliteten uppe så gör det inget. God mat ska spridas till så många som möjligt och den som väntar på något gott....
Tycker Dillen

Fröken Dill sa...

Anna: kul med primörer från naturen! Särskilt så här års innan de egna odlingarna tagit fart. Jag har hört att lönnblommorna ska vara en delikatess också, men de är överblommade nu, så det får jag testa nästa år.

Hälsar fröken Dill

Mian sa...

Almsallad måste jag absolut testa nu i helgen. Tack för tipset!