onsdag 3 februari 2016

När inspirationen tryter - hämta ny från Mästerkocken!


Säga vad man vill om Sveriges Mästerkock, men om man lånar de bästa matidéerna från programmet blir middagen väldigt god. Vissa av recepten publiceras på www.koket.se. Igår lagade vi Catarina Königs laxrätt, Laxrygg med salladslökmos, beurre blanc och smörstekt fänkål. Vilken lyx! Vi följde receptet ganska strikt, men eftersom vi hade överskott av blomkål hemma, fick potatisen i moset sällskap av sådan och jag smaksatte det dessutom med en liten skvätt kycklingfond.

Innan Mästerkockensäsongen är slut hoppas jag att vi har lagat ett antal nya, spännande rätter.

2 kommentarer:

Red Scream sa...

Förra säsongen följde jag slaviskt men det känns lite som luften gick ur nu den här gången. Precis, lite för lite fokus på maten, lite för mycket fokus på deltagarna. Men men. Fast - det är fortfarande en otroligt bra källa för inspiration! Beurre Blanc, måste göras!

Fröken Dill sa...

Man får verkligen scanna programmen för att hinna se och höra matidéerna. På min lista nu står rätter som färsbiffar med bacon, äppelsalsa och morotschips, stekt kycklingfilé med rotsaksmos, primörer och limesmör, kycklingrullader med palsternackspuré, friterade glasnudlar (aldrig gjort- spännande!), vinkokt kycklingfilé med potatispuré, brysselkål och sparrissallad. Från gårdagens program fastnade jag för kroketter och gnocchi. Jag blev också sugen på att köpa hel plattfisk och laga Leifs rätt, men de flesta plattfiskar är väl rödlistade... Mycket gott finns det!