fredag 25 april 2014

Slutet av april

Liten lägesrapport:

Vårt köksbygge går framåt, men långsamt.

Skåp har börjat komma upp, spis och stor rostfri bänk

J har hängt upp lampan, återvunnen från Stockholms gamla utomhusbelysning och sittbänken börjar komma på plats


På vår nya balkong spirar grönsaker i zinklådor och J har till och med hittat träskyltar i någon av alla flyttlådor. Låga sockerärtor, koriander, ruccola, rädisor, små karottmorrötter och sallad är på gång.


Annars har J börjat klaga på att han så smått tröttnat på att laga mat i micron. Vår snickare skrattar och säger att han kan dela med sig av några bra microrecept. Själv har jag inte heller lagat någon mat, fast jag har mitt stora landetkök. Det har blivit sena kvällar och jag har levt på rester från påsken, popcorn och smågodis under några dagar.

Jobbluncherna blir färdigköpta, vilket inte alls är lika gott som mina hemlagade matlådor. Men idag ska vi köpa med oss lite picnickmat och sätta oss nere i parken här i Hammarby Sjöstad. Just nu blommar nämligen ett hav av rosa körsbärsträd, solen skiner och det är helt underbart!

3 kommentarer:

Malin sa...

SÅ snygg lampa - verkar bli ett grymt fint kök ni "får".
Härligt med grödor på balkongen! När jag bodde i lägenhet i ett annat liv såg det ut som hos er - dock aldrig morötter - hade inte koll på att Paris Market fanns...
Vår elektriker/rörläggare tröttnade på att inte äta goda luncher ute på jobb för några år sedan och han kan inte laga mat - så han har en kompis som är från Korea som kommer en gång i månaden och lagar massor med lunchboxar som han stoppar i frysen och har med på jobb... FATTAR DU hur coolt det var första gången han värmde en magisk box i vår micro - dofterna!!! jag tvingade till mig att få provsmaka varje dag förstås. Helt otroligt gott - och till varje måltid - kimchi - vatten eller chili som hon gjort... HALLELUJA!
Må väl...
M

Kim sa...

Så spännande med nytt kök - och att få planera och fixa själva.
Minns när mamma och pappa köpte vår första micro, och man fick med en microkokbok. Den kan J få om han vill ;)

Remsan sa...

Jag vet precis hur trist det är att vara utan kök. Jag hade ingen spis i nästan en hel sommar och lagade mat i micro och på grillen. Men när jag nästan betat av alla recept i Microkokboken så tvingade jag min man att koppla in spisen på altanen. Som tur var hade vi en varm sommar.
Men det desto roligare när köket är klart!