lördag 19 april 2014

Ett måste varje påsk


Ett måste varje påsk är drinken Vildhöna.

Galen, rolig att dricka och god!


Vildhöna

1 dl gin
1 dl vatten
1/2 citron, tvättad
1/2 dl socker
1 ägg
Lägg alla ingredienser i en mixer. Hel citronhalva och helt ägg! Kör tills allt är krossat. Sila upp i glas med is. Dekorera ev med citronskivor.


Igår avnjöt vi Vildhöna vid grillen, där vår ört- och vitlöksmarinerade lammstek låg på långsam indirekt grillning. Hittills har det varit en lite sval påsk här i byn, men idag på påskafton lovar SMHI soligt vårväder när morgondimman lättar.

6 kommentarer:

Moma sa...

Oj, hela ägget som i med skal också..? DEt var vilt och galet i så fall!
Glad påsk på dig!

Anonym sa...

Det är tråkigt att vara allergisk mot citron, men är det inte värre såär det ju inget att klaga över. Fortsätt trevig påsk!

Kim sa...

Du kan va en vildhöna ;)
Glad påsk!

Lotta sa...

Glad påsk i efterskott! Drinken verkar jättegod. Ägg i gör det krämigt och härligt. Låter helt ljuvligt med indirekt grillning och att sippa på en drink under tiden. Ska nog ge mig på indirekt grillning till Valborg...

Fröken Dill sa...

Moma; konstigt nog blir det gott, fast man silar ju bort en del av skalen förstås.
lena; Typiskt med allergi. Jag har hört att man, i alla fall i vissa tillämpningar, kan byta citron mot citronverbena? Ingen aning om det funkar i drinkar, men kanske värt att prova?
Kim; den var god, riskerar att bli repris denna helg då också min pappa också kommer ut till landet.
Lotta; Du underbara grillsäsong som börjar nu! Fast i år känns det redan som om det varit vår rätt länge redan, DET gillar jag!

Matarkivet sa...

Lite galet låter det men ser riktigt gott ut! :)