onsdag 16 april 2014

Hur koppla ihop internetkaoset?


Bloggar...
Hemsidor (eller heter det internetsajter, numera)...
Olika internetforum...
Facebook...
Olika grupper i Facebook...
Meddelanden som skickas via Facebook...
Projektdatabaser...
Jobbmail...
Privat mail...
Instagram...
Twitter...
SMS...
o s v...
o s v...

Jag struntar i vad de heter men, SUCK, vad rörigt det är! Kan någon kunnig person, pleeese koppla ihop allt detta trassel, där man missar hälften, till ett begripligt och överskådligt gränssnitt? Ett gränssnitt där rätt information går ut till rätt målgrupp och rätt information kommer in till mig. Något som funkar både jobbmässigt och privat. Och där man slipper bli överöst med onödig reklam som tar tid att sortera bort.

Som det är nu känns det mer eller mindre som en slump att bilder eller ord från en själv når rätt målgrupp och att själv bevaka det man vill eller behöver få information om är en hel vetenskap. Och att försöka vara social i allt detta är ju jättesvårt trots att möjligheterna är stora.

Ett exempel från jobbet - Arg kollega: "-men HUR kunde du missa att dead-line är idag, det ligger ju ett protokoll på projektets site på Project Place under XX-projekt/bygghandling/möten/protokoll. Och där står det klart och tydligt under sista rubriken på sidan 11 att inlämning är framflyttad en vecka!"

Ett exempel från privatlivet - Nej, nu bara måste jag slänga dubbletter av mina chiliplantor, ALLA frön grodde i år och fönsterbänkarna håller på att svämma över av för många plantor. Tur till komposten. Tillbaka vid datorn hittar jag flera efterlysningar på folk som vill ha JUST den chilisorten, ett till och med skickat som ett meddelande direkt till mig i ett trädgårdsforum...

Någon flitig hacker därute som dessutom har känsla för ordning och struktur i internetkommunikationsvärlden, ÄR inte detta ett ett perfekt uppdrag för dig???
1 kommentar:

Åsa sa...

Haha, igenkänningsfaktorn är hög, trots att jag slipper överösas av jobbmail.

Inte så konstigt jag upplever jag inte hinner med att läsa eller kommentera så många matbloggar som förr. Tiden är ju som bekant konstant, trots att vi fyller den med allt fler aktiviteter.
Har inte kraft nog att stänga ner kontot men har iaf låtit bli twitter helt i år. Kändes konstigt först men nu tänker jag bara på det ibland. Skönt att kunna synka alla forum till mailen men använder olika medier på olika sätt och med olika syften.
Hrm, kanske skulle ta att flytta ut till landet och helt släcka ner...