söndag 28 juli 2013

Det allra enklaste


Till och med en enkel grönsallad smakar toppen när skörden kommer från den egna köksträdgården. Blandade blad av olika slag, den allra första gurkan i skivor, en solvarm tomat och lite hackad lök.

Jag har torkat egna kryddor och blandat den godaste salladsdressingkryddan. 1/3 vinäger, 2/3 olja och salladsdressingkrydda ger en suverän vinägrett.


Salladsdressingkrydda

Slätbladig persilja
Basilika
Lite dragon
Vitlöksklyftor i tunna skivor
Salt, svartpeppar, socket

Torka de färska kryddorna och vitlöken i en tork eller varmluftsugn på låg värme. Mortla med salt, peppar och socker.

3 kommentarer:

Martina sa...

Du skrev på min blogg att ni var nöjda med köttkvarnen till Kitchen aid men vilken storlek har ni? Det finns en storlek 5 och en 8.

Fröken Dill sa...

Vi har en annan variant, en i metall, som inte tillverkas av Kitchen Aid, men som passar till den. Är lite osäker på vilken originalstorlek den motsvarar...

Fröken Dill sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.