lördag 27 juli 2013

Nyskördat med skaldjur


Allt blir fantastiskt gott med nyskördade grönsaker från trädgården. OK, rödlöken på bilden kommer från Öland och fänkålen från ett självplock, men mangold i olika färger har vi hur mycket som helst kvar och tidiga zucchinisorten "Genovese" har vi kunnat plocka i flera veckor. Nu har även den andra zucchinisorten "Costata Romanesco" med extra mycket smak börjat komma. Det är den med åsar och blomman kvar på bilden.

Kryddlandet prunkar, vi har massvis med färska doftande kryddor.

Frysen behöver däremot tömmas för att rymma sådant som plockas. Jag hittade räkor och smarriga krabbklor.


Pasta med nyskördat och skaldjur, 2 stora portioner

200 g räkor med skal
5 krabbklor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 små zuccinis
5 mangoldblad
10 cocktailtomater, halverade
2 msk crème fraiche
1/2 citron, rivet skal och saft
1/2 dl hackat kryddgrönt, basilika och persilja
1 paket färsk linguini

Rensa räkor och krabbklor. Spara skalen.

Fräs skalen i smör. Späd med vatten så att det täcker. Koka i 20 minuter. Sila av skalen och koka ihop till ca 1 dl vätska.

Hacka rödlök och vitlök. Skär zucchini och mangold i bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt zucchini. När grönsakerna börjar bli mjuka tillsätt mangold och tomater och vänd runt. I med crème fraiche, skal och saft från citron och skaldjursfonden. Låt allt koka upp. Tillsätt skaldjur och kryddgrönt och servera genast till ångande varm pasta.

2 kommentarer:

Anna/gourmetgarage.dk sa...

Genovese zucchinin är fantastisk :) och gillar också Romanesco skarpt. Skiva dem så se det ut som små blommor :)

Fröken Dill sa...

Härligt, nu börjar säsongen då man kan FROSSA i zucchini!