Tex-mex är aldrig fel. Vid tidsbrist fungerar halvfabrikat som tortillabröd från påse och sås på burk, men om tillfälle ges rekommenderar jag hemlagad tex-mex. Inspirerade av Jens Linders DN-reportage "Taquiza är tacos på riktigt" lagade vi en svindlande god middag!
Jag är så stolt över att majstortillabröden blev så lyckade. Har försökt baka sådana tidigare, men aldrig fått till det. Knepet är att man måste använda rätt sorts majsmjöl. Jag hittade "masa harina"-mjöl i en välsorterad mataffär. Med lagom inblandning av vetemjöl, salt och vatten gav detta (efter lite träning) fina platta bröd. Proportionerna i Jens Linders recept fungerade inte med just det mjöl jag köpt, men det gick bra att experimentra sig fram till rätt blandning av mjöl och vatten. Att kavla riktigt tunt mellan två skikt av plastfolie är också ett bra tips. Bröden får härlig majssmak och doftar nästan lite åt mentol-hållet (vilket konstigt nog är mycket godare än det låter.)
Följande åt vi till bröden:
Räkor i vitlökssås
Romansallad och riven cheddarost
Guacamole (som i New York): Mortla mogen avocado med finhackad serranochili, färsk koriander, riven vitlök, salt peppar och saft från lime, + ev lite finhackad tomat
Romansallad och riven cheddarost
Guacamole (som i New York): Mortla mogen avocado med finhackad serranochili, färsk koriander, riven vitlök, salt peppar och saft från lime, + ev lite finhackad tomat
Tomatsalsa: hackad tomat, finhackad gul lök, riven vitlök, saft från citron, salt, peppar och färsk koriander
J lagade också en tokstark habanerosalsa. Ångorna från den rostade habaneron fick oss att hosta och nysa säkert en timme efter tillagningen.
J lagade också en tokstark habanerosalsa. Ångorna från den rostade habaneron fick oss att hosta och nysa säkert en timme efter tillagningen.
8 kommentarer:
Vi gjorde precis samma sak i fredags! :D
Hade turen att hitta masa harina, och när vi jämförde med de bröd vi gjorde på vanligt majsmjöl var det som att jämföra siden med denim - vad bra det blev!
Sen gjorde vi pulled pork istället, och även en tomat- och mangosalsa. Mmmmm..
Kul!!!!
Hemlagad texmex har verkligen lyfts till nya höjder med upptäckten av masa harina. Jag tror att mitt mjöl kommer att bli välanvänt framöver.
Tomat och mangosalsa låter underbart. Måste testas!
Hälsar fröken Dill
Härlig blogg med mycket snygga bilder.
Tack snälla Jimmie!
Hälsar fröken Dill
Oj vilken tex mex middag! Gud så gott!
Tänk att ett inlägg om texmex kan få snålvattnet att rinna så här?;)
Remsan; jag tycker nästan alltid att tex-mex är gott, men detta var någonting alldeles extra!
Karin; härligt att det finns fler möjligheter än man tror på tex-mex-fronten! Mitt nästa projekt får bli att få till lika goda hemlagade nacho-chips som de serverar på Texas Longhorn. Tunna, spröda, majssmakande mmmm...
Planerar Dillen
Var hittade du Masa harina mjölet?
Skicka en kommentar