söndag 27 februari 2011

Välkommen på söndagsbrunch!

Finns det något bättre än en ledig söndag när man kan ta det lungt och "göra ingenting" några timmar på förmiddagen?

Fram emot tio-, halvelvatiden när hungern börjar komma ikapp smakar det fantastiskt med en god brunch.

En enkel och snabb variant är krämig äggröra, smörstekta champinjoner, grillade tomater och lite bräckt skinka. Glöm inte att ställa fram den obligatoriska HP-såsen. Till efterätt fungerar fruktbitar eller varför inte nypressad blodapelsinjuice eller en smothie?

Jag kan också tänka mig att använda Saras smarta brunchtips: brunchplåt!

Min f d svärmor brukade samla hela sin stora och upptagna familj till helgbruncher. Ett listigt sätt att träffas på tid då de flesta inte var uppbokade. Tack för goda bruncher, exsvärmor!

Nej, nu blev jag hungrig och måste omedelbart bege mig till köket för att ordna något ätbart. Finns det bacon och ägg i kylskåpet, måntro?
-
Uppdaterat: Det fanns! Vill också passa på att ge ett bonustips: en matsked philadelpiaost i äggröresmeten ger det där lilla extra!

7 kommentarer:

Niklas sa...

Dad gott det ser ut!

Sofie sa...

Det är så det ska vara på söndagar! Ser supergott ut!

Mårtenssons kök sa...

Ja, tack, en söndagsbrunch tackar vi inte nej till. Gärna med lite bubblor i glaset...

charlotta sa...

det är alltså philadelphiaost man ska ha i äggsmeten! det ska jag prova nästa gång, tack för tipset!

och kul att du är tillbaka, förresten!

/ smygläsaren som är sämst på att kommentera.

Fröken Dill sa...

Niklas; en svårartad njutning kan jag intyga. Längtar redan till nästa helg!
Sofie; härliga söndagar!
Mårtenssons; Varför inte? Eller kanske en Bloody Mary?
charlotta; Tack! färskost i äggröra ett supertips som jag lärde mig av min fd sambo. Han brukade använda de där små trekantiga "La vache qui rit- ostarna", men det blir nästan ännu godare med philadelphia.
Hälsar fröken Dill

Helena Ljunggren sa...

Väldigt fräscha och läskande bilder!

Fröken Dill sa...

Tack snälla Helena! Blir superglad över att få beröm från mästerfotografen själv!
Många hälsningar från fröken Dill