lördag 5 mars 2011

Vårkänslor

Efter stenhårt jobb måndag till torsdag var det dags för min sportlovsdag med J. Liksom alltid den här årstiden längtar jag efter våren. Mitt bästa ställe för tidiga vårkänslor är i Bosse Rappnes växthus. Förutom den härligt fuktiga luften, alla dofter, plantor och trädgårdstillbehör finns ett utmärkt fik med en färgglad vegetarisk buffe och mycket goda bakverk.

I det svala tulpanrummet får man skära sin egen bukett med krispiga tulpaner. Det där tulpanrummet får mig att bli nästan galen av längtan efter en egen vinterträdgård. Kan man bygga till lägenheten med ett sånt rum måntro?

4 kommentarer:

Anonym sa...

OOOOhhhhh vad roligt att Du är i gång igen.

vi syns i Sphlm när M har släktträff och värmen är åter//L

Anna sa...

Åh vad härligt det ser ut! :D Har aldrig varit där men skulle gärna vilja! Idag har det varit vårväder härnere i Köpenhamn, härligt!

Mårtenssons kök sa...

Så härligt att få "plocka" sina egna tulpaner, känns riktigt lyxigt! Ja, tänk om man kunde få göra utbyggnader lite hur som på sin lägenhet, det hade ju inte varit helt fel:)

Fröken Dill sa...

L - absolut Sparreholm!
Anna; det är ett supertips om man gillar trädgård, design och plantor. Allt är bara så snyggt och smakfullt. Lite dyrt, men kvaliteten är oftast outstanding.
Mårtenssons; jag längtar redan tillbaka till tulpanrummet. Mer orangerier och vinterträdgårdar åt folket! Kanske skulle man kunna ha den på taket? Eller övertala föreningen att bygga ett växthus i trädgården...
Funderar Dillen vidare