lördag 12 mars 2011

Fredagsvin


Finns det något godare än fredagsvin? Att få komma hem efter en lång arbetsvecka och verkligen ha förtjänat sitt fredagsvin!

Igår drack vi enkla, men mycket prisvärda "streckvinet", Monterosso. Jag antar att alla stora vinkännare ryser, men detta är faktiskt något av en vardagsfavorit både här hemma och hos mina föräldrar.

Gårdagens vin dracks i sällskap med M, B och E. J hade köpt korvar från Tailors & Jones, Lincolnshire Pork och South African Boerwoers. Till våra goda korvar åt vi hemlagat potatis- och palsternacksmos, surkål, bostongurka, grönsallad och en sallad på rotselleri. Äntligen fick jag testa Liss-Ellas prisbelönta senap, och den var verkligen så god som alla påstår.

E, som inte äter kött fick vegetariska Tzai-spett, jordnötssås, falafel och vinbladsdolmar. En salig blandning, kan tyckas, men J och jag hade båda, ovetandes om varandra, handlat vegetariskt.

Kort sagt, en mycket trevlig fredagskväll och nu hoppas vi dessutom att B som är en fantastisk snickare ska komma och sätta sågen i väggen här hemma. Känn dig inte stressad, B, jag vet att du är populär.

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Kan inte mer än hålla med om vinet, vi tycker det är ett riktigt gott vin. Sen får kännarna tycka vad dom vill:)

Mårtenssons kök sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
karin sa...

jag skiter fullständigt i vad "finsmakarna" tycker, jag brukar ofta köpa hem ett par flaskor, det perfekta vardagsvinet :)

@Receptomaten sa...

Streckvinet, det tar jag som ett tips rakt av!
Ska det va så ska det va "Folkvin" :D
(btw, jag lämnade en lite hälsning på din kommentar hos mig..)

Lena sa...

Provade vinet. Det var ju ett riktigt bra vin och väldigt prisvärt!
Tack för tipset :)

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Nej det är bäst! Och jag vill helst då ha rödvin på fredagen...
;-)

hehe och idag är det fredag, så lämpligt!

Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN