torsdag 24 mars 2011

Coop Prima


Det här är inte en reklamblogg och jag har varken fått pengar eller produktprover av Coop, men när den lokala matbutiken plötsligt har ett sortiment med noga utvalda delikatesser blir man ju lite intresserad.

Priset är högt, i många fall lite för högt. 47 kr för en liten portion Delize, exklusive tomatsås, är FÖR mycket även om den ser delikat ut. (Jag gjorde en egen variant, inspirerad av Prima-portionen och den blev mycket god.)

Vi har däremot testat prinskorvarna, som var helt underbart goda, lätt rökiga, köttiga, med fantastisk konsistens. När det gäller chark, typ salami och skinka så brukar jag alltid hävda att färdigskuret, plastförpackat inte är tillräckligt bra, men jag måste nog göra ETT undantag. Chorizo Iberico är suverän färdigskivad salami. Vi nästan slåss om bitarna när det är dags för lite lyxigt plock vid köksbänken medan huvudrätten lagas. Vi blev inte riktigt lika imponerade av Salchichon Iberico. Salamin såg god ut, men smakade lite menlöst.

Delikatesspotatisarna är suveräna. Så nära färskpotatis man kan komma så här års. J har också testat hovmästarsillen och påstår att den var god, men jag har inte testat själv och är lite skeptisk mot färdigköpta sillar så jag väntar med att tycka något.

Har ni testat Coops nya delikatessprodukter och vad tyckte ni i så fall?

8 kommentarer:

Minnelli sa...

Har provat falukorven. En av de bästa vi provat. Och det ska sägas, vi är kräsna. Övrigt sortiment har vi inte hunnit prova än, men det ska bli.

Martina sa...

Nix, dom har jag missat men jag har inte varit på Coop på ett tag nu....får kolla upp dom!

Fröken Dill sa...

Kul, GOD falukorv låter fantastiskt.Ska köpa!!!
Martina; det blir ju mest att man handlar i den närmaste affären...
Hälsar fröken Dill

Mårtenssons kök sa...

Vi har inte varit på coop på ett bra tag, det blir så när det inte ligger i närheten...

Anna sa...

Vi har testat Delizien, tänkte att det var ändå billigare än take away, och de var också utmärkta.

Lena sa...

Det är väl det jag saknar här i Falun, att det inte finns något Coop. Vi har Konsum och det ligger så långt bort att det inte blir av att åka dit.
Låter jag avis? Japp!

Ha en fin helg!

Fröken Dill sa...

Nu har jag införskaffat falukorven. Den verkar lovande!
Hälsar fröken Dill

Viktoria sa...

Jag köper mörk nougat efter att ha läst om den hos Taffel-Lisa. Åker till Coop enbart för att hamstra den, helt underbar.