torsdag 17 mars 2011

Blodapelsin - Red orange


Solen går upp i Gröndal. Jag ska åka på jobbkonferens några dagar, men när jag kommer hem hoppas jag kunna njuta av säsongens godaste frukt - blodapelsinen. Säsongen för blodapelsiner är sorgligt kort, februari och mars. Jag tror att det har något att göra med att det är kallt på Sicilien då?

Jag äter galet många blodapelsiner under senvintern, men till helgen planerar jag att göra en blodapelsinsorbet och dessutom premiärlaga Jessikas blodapelsingelé. Jag skulle vilja ha en tredje variant. Såg ett recept på en kryddig blodapelsinkaka i en Allt om mat för några veckor sedan, men hittar tyvärr inte receptet. Någon som har bättre koll?


Sunrise in Gröndal. I am on my way to a conference for some days. When back I want to enjoy the best fruit of this season, the red orange. The season for theese is short, february and march. I think it must be cold in Sicily, where they grow or something?

I eat a lot of red oranges during the season and for the weekend I plan to make sorbet of red oranges and for the first time try Jessika´s red orange jelly. I would not mind a third variation, but unfortunately I seem to have lost the recepie for spicy red orange cake.

10 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Blodapelsingelé låter spännande.

Red Scream sa...

Sunrise! ;-)

Martina sa...

Blodapelsiner är ju så gott och precis som du säger alldeles för kort period. Har dock haft otur när jag köpt blodapelsiner i år, halva nätet dåliga... :-(

Mårtenssons kök sa...

PÅ Ankis jobb sätter barnen i sej blodapelsiner på kors och tvärs för tillfället! Här hemma har det pressats en hel del juice till helgernas frukost, så gott.

charlotta sa...

jag ska prova att göra blodapelsin-någonting till efterrätt nästa vecka. kanske sorbet, det låter spännande!

hoppas ni får en fin helg!

Therese sa...

Jag har lika dålig koll som dig tyvärr. Blodapelsinglass kanske?

Jag är också en storkonsument av blodapelsiner nuförtiden, älskar't!

charlotta sa...

jag har en hel hög med blodapelsiner hemma (hurra!) och funderar också på vad jag ska göra. någon sorbet-variant låter ju himla gott!

hoppas du har haft en finfin helg!

charlotta sa...

jisses, nu är jag förvirrad. jag läste min egna kommentar lite längre upp och skriver samma istället för det jag skulle skriva (ja, jag skyller på följande: söndag. söndag. söndag.) jag skulle ju skriva att jag hittade ett recept på blodapelsinglass som lät smarrigt.inte sorbet alltså, utan vanlig hederlig glass. återkommer med rapport!

Fröken Dill sa...

Erika, både gott och snyggt!
Red Scream, haha :-)
Martina, de sjunger på sista versen nu, men man kan fortfarande ha tur och hitta fina.
Måtenssons, blodapelsinjuice är toppen, nästan i klass med blond grapejuice.
Charlotta; en "vanlig" glass med blodapelsin låter spännande!
Therese, bästa frukten, helt enkelt!
Hälsar fröken Dill

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Läcker bild!

Jag älskar verkligen blodapelsin - Sicilien i koncentrat ;-)