Valborgsmenyns förrätt förtjänar ett eget inlägg. En räksallad med färska räkor är alltid god, men med denna fluffiga, krämiga dressing tas salladen till oanade höjder!
Vårlig räksallad
grönsallad
färsk fänkål i kuber
gurka i strimlor
rädisor, kvartade
cocktailtomater i halvor
avocado i kuber
finhackad shalottenlök
färska räkor
Dressing:
juice från en pressad apelsin
juice från 1 pressad citron
1 äggula
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
1/2 dl olivolja
Koka ihop juicen till 1 dl. Vispa i äggulan i den varma juicen. Det skall tjockna, ev behövs ytterligare vispning i vattenbad. Vispa i senapen och tillsätt olivoljan droppvis under vispning. Salta och peppra. Bottna cocktailglas med salladsblad, fyll på med grönsaker och räkor. Toppa med den goda dressningen.
2 kommentarer:
Spännande dressing!
Nu minns jag inte varifrån tipset kom, men visst är det smart, som någon slags korsning mellan majonäs och hollandäs. Väldigt fluffigt och gott!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar