tisdag 25 maj 2010

Godast grillat!


Igår blev det repris på att lägga skivor av fläskkarré på grillen och äta med ramslökssmör. Det är bara FÖR gott och köttbiten förtjänar ett eget inlägg.

Fläskkarré av riktigt god kvalitet tycker jag är det absolut bästa man kan grilla. Efter att ha testat flera olika marinader väljer jag numera en med röd balsamvinäger, honung, sambal oelek (eller chipotlepasta), soya, timjan, salt och peppar.

Ett annat tips är att skjuda lite olika rotsaker, potatis och lökar en kort stund för att sedan låta dem gå färdigt på grillen. Igår hade vi färskpotatisar, morötter, palsternackor, lök, blomkålsbuketter och gröna bönor. Det blir god röksmak på tillbehören och de passar också fint att äta med ramslökssmöret.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Håller med, grillad fläskkarré slår det mesta! MUMS!

Anna sa...

Vilken härlig tid som börjar nu och alla grillkvällar som komma skall :-D

Mikkan sa...

Jag håller också med, tycker att karré är riktigt fina grejjer, lite fett insprängt för det grillade så mycket mer najs!

andreaslagarmat sa...

De feta bitarna, må det vara karrén eller entrecoten, slår det mesta i köttväg faktiskt. Talget och fettet är smakbärare, gör köttet saftigt och hjälper till att absorbera smaker från såväl marinader som själva grillen.

Överlägset.

Fröken Dill sa...

Jessica; fläskkarrén får en sån speciell smak på grillen och det insprängda fettet gör den härligt saftig. NU blev jag sugen!
Anna; Jag är helt imponerad av att vi lyckats grilla flera gånger redan. För mig KAN det inte bli för många. Variationsmöjligheterna är ju nästan oändliga.
Mikkan; du har så rätt!
anderas; helt rätt tänk för grillen!
Tycker fröken Dill och vill grilla MERA