Under nässelsäsong vill jag äta de goda primörerna nästan varje dag. En rätt som är väl värd en återbloggning är nässelgnocci! Lite pyssel att göra, men väl värt besväret.
I år åt vi de goda gnoccisarna med en mustig tomatsås à la J, med gul lök, en skvätt röd balsamvinäger och en gnutta muscavadosocker. Jag gjorde ett fynd i frysen - ett paket rödgul trumpetsvamp från i höstas. Svamparna tinades och knaperstektes i smör med salt och peppar. Tillsammans med riven parmesan blev den en perfekt topping till nässelgnoccis i tomatsås.
Rätten fotades i kvällens enda solstrålar. Grannens katt undrade om det var något intressant, men insåg snabbt att det rörde sig om mat för människor.
5 kommentarer:
Låter så gott!
Själv är jag less på att alla nässelställen runt där jag bor är i hundtoalettstråk!
Skulle gärna plocka men är tvungen att leta något ställe ute i skogen. Nässelgnocci får bli nästa plan när jag hittat o-urinerade nässlor!
Ha det bra!
/Lena
Nässelgnocci stod på att-göra-listan förra våren. Tack för påminnelsen, i år ska jag se till att det blir av! :-)
Maten ser god ut men jag måste erkänna att mina ögon fastnar på tallriken. Så vacker!
Jag är helt galen i turkos!
Ja, det låter onekligen mycket mycket gott!!!
Lena; trist, men nässlor finns ju på rätt många ställen!
Tina; kul! och dina plättar var fantastiska. Nästan så att nässelsäsongen är för kort i vår...
Emma; ingen höjdarkvalitet på dessa tallrikar, tyvärr, men jag föll för färgen.
lina; absolut värt att testa och de blir goda med spenat också!
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar