tisdag 23 september 2008

Studieresa till Köpenhamn


Jag har varit på studieresa med jobbet. Helt otroligt vad mycket Köpenhamn har byggt de senaste åren! Hela staden är förändrad sedan år 2000 när jag senast var där.

Efter en inledning som närmade sig svältdöden (ingen mat mellan torsdag middag och sen lunch kl 14 dagen efter) så blev det istället ett överflöd av buffeter, storfrukostar, jazzluncher, trerätters med vin, massa fika och en mathappening! Väldig gott och trevligt.


Den här menyn serverades t ex på söndagen:
Terrin av rökt lax, gröna linser och purjolök med olivtapenade och tomatcoulis
Svampfylld bornholms-kyckling, potatisbakelse med emmentaler och dragonsås
Citrontårta med ananas och sås med mörk rom

Särskilt förrätten vär väldigt god, gjord på enkla råvaror.

Madeleines madteater var verkligen intressant. God mat presenterad på spännande och annorlunda sätt. Basilikaglassar, kryddiga popcorn och sockervadd till fördrinken och sedan en spännande lång buffet som gick från svart (olivröra) till vitt (fiskgryta). Däremellan fanns bl a rädisor planterade i ätbar jord, kryddiga brödkrutonger, en väldigt god gurksallad med getost och dadlar, marinerad rå tonfisk, flera sorters krasse som man fick klippa direkt på tallriken, confit på blå kongo, mästerligt marinerade cocktailtomater med röksmak och mycket, mycket mer. Till detta fick man grillad kalv och hälleflundra med olika smaksatta oljor. Kort sagt - ett mecka för en matnörd! Synd bara att man blir så mätt.

1 kommentar:

E sa...

Vad mycket härlig augusti- och septembermat jag hittade pa bloggen! Välbehövligt för inspirationen.