tisdag 23 december 2008

Mallig


En sak är helt fantastisk. Mitt landställe ligger i Roslagen, odlingszon 4 på gränsen till 5. I år har jag lyckats odla fram nypotatis till julsillen där. Är mäkta stolt över mig själv som odlare. (Lite orolig för klimatet, men den ångesten får vänta till senare). Hurra för fröken Dill som kommit igen som ODLARE! Och lyckliga min familj som får en väldigt lyxig råvara på julbordet. Frågan är om inte kilopriset är högre än löjrommens! Hur smaken är.... Det får ni veta imorgon.

2 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Vi har satt färskpotatis på julbordet i system och odlar numer fram så många hinkar att det räcker till bekantskapskretsen där var och en överraskas md ett kilo till sillen. Visst är det fantastiskt?

Fröken Dill sa...

Jag ska definitivt fortsätta traditionen. Det var verkligen en delikatess. Nu slängde jag bara ner några överblivna sättpotatisar i jord i hinkar i oktober, la över lite fiberväv och lät dem stå. Knappt några gröna blad hade orkat upp, men ändå fanns det potatisar.

Vill man vara lite mer pysslig så är det säkert smart att flytta in hinkarna till frostfritt utrymme när det kommer en köldknäpp.

I eftermiddag ska jag skörda mina hinkodlade jordärtskockor. Spännande!

Hälsar Dillen