tisdag 12 mars 2019

Bitza



Förra veckan blev det en hel del pizza äten av oss. Den kanske mest spännande var det palestinska pizzan på Bitza vid Horstull. Vi upptäckte stället för någon dryg månad sedan och den gången åt vi bara bröd med några goda röror och sallader som serverades i små glasburkar. I förra veckan blev det både ett par sallader och pizza Shawarma med lammentrecote, tomat, paprika, olika såser och kryddgrönt.

Bottnarna på de palestinska pizzorna var tunna och läckra. Toppingen hur god som helst och det helt utan ost på just den här pizzan.

En av salladerna som vi åt bägge gångerna på Bitza var jättegod inlagd "vild gurka" med lite granatäpplekärnor på. Lite lätt besk, annorlunda smak jämfört med vanlig inlagd eller saltgurka. Jag har förstått att det rör sig om s k armenisk gurka, egentligen en melonsläkting, som man faktiskt kan odla i Sverige, i alla fall i växthus. Spännande!


Inga kommentarer: