måndag 4 mars 2019

Avokado och rosa grapefruktsallad


Här kommer ett salladstips. En verkligt lyxig och speciell sallad, min tolkning av Charlottas på Matrepubliken som hämtat grundidén från restaurang Toso i Göteborg. (Som jag blivit sjukt sugen på att besöka efter Charlottas beskrivning. Hoppas jag får anledning att jobba lite mer i Göteborg snart...)


Avokado och rosa grapefruktsallad, 4 port

1 stor rosa grapefrukt
2 avokados
1/2 gurka
2 salladslökar
1 kruka koriander
1/4 röd chilifrukt
furikake (japanskt umamismakande strössel som bl a innehåller rostade sesamfrön)
1 msk japansk soja
1/2 msk pressad lime
1 msk rapsolja
1 tsk socker
1/2 sesamolja

Rör samman dressingen med soja, lime, rapsolja, socker och sesamolja tills sockret smält.

Filéa grapefrukten, tärna avokadon och gurkan med kärnhuset bortskuret. Strimla salladslök och koriander. Finhacka chilifrukten.

Blanda salladen med dressingen. Toppa med strösslad furikake.



Inga kommentarer: