onsdag 5 december 2018

Fisk med koriander och grön chili


Jag kan bli så himla sugen på fisk till lunch. Eftersom det luktar verkligt vidrigt när man värmer fisk i mikrovågsugn brukar jag undvika att göra det på jobbet.

Fisklunch får vänta till sådana dagar då jag är hemma vid lunchtid, vilket händer ibland p g a möten.

Häromdagen lagade jag en suverän fiskrätt, perfekt att göra en enstaka portion av i paket av folie eller bakplåtspapper. Den enkla torskbiten blev jättegod, med mycket smak och härlig indisk touch.

Ett tips är att göra lite extra av yoghurtmarinaden. Den är god som sås till indisk curry, tandoori eller bara att dippa naanbröd i.


Fisk med koriander och grön chili, 1 port

125 g torsk, sej- eller koljafilé
2 tsk pressad citron
1/2 kruka färsk koriander
1 liten vitlöksklyfta, skalad
1/2 jalapenochili
1/4 tsk socker
2 msk matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar

Marinera fisken i pressad citron ca 20 minuter i kylskåp.

Finfinhacka vitlök det mesta av chilin och koriandern. Blanda med yoghurt och socker. Smaka av med salt och peppar.

Lägg fisken på aluminiumfolie eller bakplåtspapper och täck båda sidorna med yoghurtpastan.

Slå in till ett löst paket och låt marinera minst en timme i kylskåp.

Tillaga i 200 graders ugn ca 15 minuter tills fisken är genomstekt.

Garnera med chili och koriander och servera med t ex basmatiris.


Inga kommentarer: