måndag 7 september 2015

Smørrebrødsfesten fortsätter


Vår fredagstradition fortsätter även om upplägget och fotot denna gång inte blev helt optimala. Stora kameran glömdes hemma och vi var verkligen VÄLDIGT hungriga när vi kom ut till landet i fredags.

Smakerna var det däremot absolut inget fel på! Vi slök våra goda småmackor som om vi varit utsvultna vargar. På lördagen kunde vi inte låta bli att göra några fler av ingredienser som blivit över och dessa smakade också väldigt gott som en snabb trädgårdslunch..


Smørrebrød med kycklingsallad
Skivor av danskt rågbröd som smöras, grönsalladsblad, kycklingsallad enligt nedan som toppas med klippt krasse. Kycklingsallad: hälften majjo, hälften gräddfil, currypulver (gärna både stark och mild blandat), hackad färdiggrillad kyckling, finhackad rödlök, syrligt äpple, syltlök och saltgurka, salt, svartpeppar, lite mango chutney och smaka av med aningen pressad citron.

Smørrebrød med grönpepparpaté
Skivor av danskt rågbröd som smöras, salladsblad, skivor av paté, cumberlandsås, smörstekta champinjoner, stekt bacon och cornichoner.

Smørrebrød med matjessill
Skivor av danskt rågbröd som smöras, grönsalladsblad, kalla skivor av nykokt potatis som saltats, pepprats och strötts med klippt dill, kokta ägg i klyftor, matjessill skuren i bitar, gräddfil och gräslök.

Smørrebrød med kallrökt lax
Skivor av danskt rågbröd som smöras och breds med färskost som smaksatts med riven pepparrot, grönsalladsblad, skivor av rökt kallrökt lax, majjo, citronklyftor och dill.

Inga kommentarer: