måndag 14 september 2015

Fredagens smørrebrød på landet


Vi fortsätter att festa på goda småmackor när vi kommer ut på landet på fredagarna. Det är en sådan perfekt lyxig inledning på helgen!

När det gäller det gröna, kan vi så här års ta det mesta från trädgården. Mest stolt denna helg var jag över en vacker rödgrön paprika som gav krispiga paprikaringar och våra egna vindruvor! Min staketdruva "Spulga" som växer mot sydfasaden på huset gav förra året ca 10 små druvor totalt. I år blir det tre klasar, ca 100 druvor och några fick dekorera våra smørrebrød med lagrad ost.


Smørrebrød med panerad spätta
Skivor av danskt rågbröd som smöras, bladspenat, dubbelpanerade (salt och peppar, rågmjöl, uppvispat ägg, pankoströbröd) smörstekta små spättafiléer som toppas hemlagad remouladsås, citronskivor och dill.
Curryremouladsås: hälften majjo, hälften gräddfil, currypulver (gärna både stark och mild blandat), finhackad lök, finhackad pickles, salt, svartpeppar, lite mango chutney och smaka av med aningen pressad citron.

Smørrebrød med ost och fikonmarmelad
Skivor av danskt rågbröd som smöras, salladsblad, skivor av lagrad ost, fikonmarmelad, paprikaringar, blekselleri och vindruvor.

Smørrebrød med kallrökt lax, pepparrot och rädisa
Skivor av danskt rågbröd som smöras och breds med färskost blandad med riven pepparrot, grönsalladsblad, kallrökt lax i skivor, citronskivor och dill.

Inga kommentarer: