måndag 31 mars 2014

Vad händer i KÖKET?

Igår tog vi en tur in till stan för att handla lite byggvaror, titta på kakel och för att jag skulle få lite koll på hur det ser ut i lägenheten.

Som ni kan se på bilderna är det ganska långt kvar tills vi har ett kök... J kämpade på och målade den nya dörren med linoljefärg. Jag tror inte att han tog av sig byxorna för att glädja mig. Det handlade nog om att inte få färg på nya jeansen, men jag blev glad i alla fall.

I blivande köket finns nu byggkoas, men också en ny väggdel, en ny skjutdörr in till arbetsrummet, ett vackert trägolv under mjölkpappen, en massa el dragen och en nyköpt jättelång rostfri diskbänk som fortfarande är inpackad i väntan på montage.

I veckan kommer spis och diskmaskin och så ska J och jag måla taket och grundmåla väggen. Vår snickare håller på att bygga stommarna till bänkar och skåp hemma på sitt snickeri.

Det går alltså framåt om än lite långsamt.

Vi lämnade den mest kaotiska delen av lägenheten och satte oss i den strålande solen på balkongen istället och avnjöt varsin jättegod räkmacka från Lundbergs konditori. Tänka att vi har en balkong där man kan sitta och ha det bra redan i mars!7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Åh, inte lite ändå utan att vi blir avundsjuka. Inte på röran och kaoset kanske, men på det som komma skall från kaoset.
Och en räkmacka på balkongen, jo tack!

tina sa...

Wow, vad härligt med ett nytt kök! :-D

Fröken Dill sa...

Nästan lite overkligt att vi ska få ett kök som är precis som vi vill ha det. Känns också roligt att ge lägenheten lite tillbaka av de charm som en gång fanns. Huset är från 1913, men familjebostäder som ägde huset innan det blev BRF har effektivt rensat bort alla vackra snickerier, socklar, foder och spegeldörrar.

Matarkivet sa...

Det kommer ju att bli kanonfint och så härligt med balkonghäng redan!

Fröken Dill sa...

Ser fram emot inflyttningsfesten! Balkongen är faktiskt ovanligt soldränkt och dessutom skyddad för vind. En av anledningarna att jag fick ändan ut och sålde min älskade lilla tvåa för att köpa den nya lägenheten... I år har jag alla mina förodlingar med mig på landet men i mer normalläge kommer balkongen göra ett jättebra jobb som plantskola.
Tänker fröken Dill

Lotta sa...

Det kommer bli toppen! Vilken underbart fin dörr! Bara en sån sak :-) Om det är en indikation på resten så väntar jag väldigt spänt på slutresultatet. Njut av resan också även om det kan kännas tungt ibland och man vill att det ska gå fortare...

Fröken Dill sa...

Tack, vilken bra uppmuntran. Nu går det ingen större nöd på mig även om det varit aningen strapatsfyllt med landetlivet ibland. Eftersom det inte finns en endaste spegeldörr kvar i hela vår fastighet köpte vi några andra begagnade, från ungefär rätt tid. En av dessa anpassade snickaren till rätt storlek och baserat på dess mått och profil tillverkade han en helt ny dörr till badrummet.