lördag 15 mars 2014

Hejdå våren!


Vi var förvarnade av SMHI, men blev ändå lite chockade av att vakna till byn i vinterskrud. Blötsnön har vräkt ner hela natten och nu ser det ut som ett julkort.

Egentligen är jag chockledsen, men nu är J här i stugan så vi får mysa in oss och säga "välkommen tillbaka, sopp och grytsäsong!".

En kökspryl som jag haft ganska länge, men inte presenterat tidigare på bloggen är Crock potten. En sådan stötte jag på för första gången hemma hos min amerikanska släkting för några år sedan. Hon fullständigt älskade sin gryta och efter att ha smakat det hon lagat i den förstår jag varför! När Crock pot kom till Sverige slog J till och skaffade en.

Sedan dess har vi (mest J) lagat vansinnesgod mat i den.

Allt man kan göra i crock pot går också att tillaga på låg temperatur på spisen, eller i en gryta i ugn på låg temperatur. Fördelen med crock potten är att den kräver mindre passning. Maten kan tillagas långsamt medan man själv är någon annanstans.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Snö? Det ser ut att vara mer än vi haft här under hela vintern :/
Hoppas den smälter bort fort!

Fröken Dill sa...

Helt sjukt att snön som hade varit helt på sin plats i december, januari eller februari måste komma NU. Blä, säger jag!

Nadja - nadjaskitchen.se sa...

Hej Fröken Dill,
Det var ett tag sedan jag kikade in på bloggen och finner massor av goda saker. Jag har en Crock-Pot och kan hålla med dig till 100 % att maten blir fantastiskt god i den, speciellt kött.

Kramar Nadja

Fröken Dill sa...

Kul att du är tillbaka, Nadja! Och visst är den magisk till kött, crock potten. Nu ska jag sluta sura när våren får bakslag och istället passa på att använda dem för att experimentera med långlagat!