Min gamla kursare C har rest iväg på långsemester till Thailand, men några av hennes goda matidéer stannar i Sverige.
Så här års kan man behöva tips på delikata rätter som kan lagas snabbt. C:s pastasås med lövbiff och grönpeppar är just en sådan! Grönpeppar är en sån där krydda som man lätt kan råka glömma bort mellan varven. Dumt, för den är verkligen jättegod.
C:s lövbiffssås med grönpeppar, 4 port
2 lövbiffar
2 röda paprikor
2 gula lökar
(4 chaminjoner, vi hade inga hemma, men det hade varit gott)
smör
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 tsk koncenterad kalvfond
1 msk grönpeppar i lag
1 msk dijonsenap
2 msk sherry
salt och svartpeppar
persilja
Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skiva ev champinjoner. Stek klyftor, bitar och skivor i smör tills de får lite färg. Häll i crème fraiche, grädde, fond, mortlad grönpeppar, senap och sherry. Koka några minuter.
Strimla lövbiffen. Stek hastigt i mycket het panna. Överlagad lövbiff blir hopplöst seg. Rör ner biffstrimlorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Strössla över persilja och servera genast med nykokt bandpasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar