Den här goda förrätten, Gravad laxtartar, är ett väldigt bra tips om man har hemgravad lax på lut i frysen. J hittade DN-receptet efter jul och vi har ätit den goda tartaren flera gånger sedan dess. Perfekt bjudmat eller bara lite hemmalyx en vanlig tisdag!
English version:
Tartar on cured salmon is a perfect appetizer if you have some cured salmon in the freezer. J found the recepie in the big swedish newspaper, Dagens Nyheter, this winter and we have cooked it several times since then. Perfect to eat with some friends or why not on your own on a grey Tuesday?
Tartar on cured salmon, 4 servings
300 g cured salmon2 pickeled gherkins
1 shalott1 lemon
1 msk yellow mustard seedsdill
1/2 msk dijon mustardfreshly ground black pepper
2 dl sour creamCut the salmon and the gherkins into small cubes. peel and finely chop the onion. Scrub the lemon in water and cest the yellow skin. Toast the mustard seeds in a pan. Pick the dill. Mix the ingredients to the tartar and serve with sour cream.
6 kommentarer:
oh jättegott!
Trevligt med lite vardagslyx!
Ja, detta var verkligen en lyxig förrätt, särskilt en vardag :-)
Jag måste grava lax efter ditt recept. Skäms att jag inte gjort det ännu!
Vardagslyx måste man unna sig och vad passar bättre än god mat...
Karin; och dessutom superenkelt om man bara har gravad lax.
Erika och Remsan; Mer vardagslyx åt folket!
Annika; Superlätt och dessutom en ganska billig lyx!
Mårtenssons; som sagt, matlyx i vardagen är aldrig fel.
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar