Igår åkte jag till Skebo Kött för första gången denna säsong. Som jag har längtat efter deras kött! Fläskköttet är så bra att man knappt kan tänka sig att äta butikernas standardvarianter efter att ha ätit grisen från Skebo.
Igår var tanken grill och därför inköptes fina stora fläskkarréskivor med ben.Till lunch köpte jag dessutom några wienerkorvar och ölkorven kunde jag såklar heller inte motstå. Det doftade fantastiskt av de rökta korvarna i bilen på vägen hem.
Till wienerkorv vill jag ha en lag med mycket lök, lagerblad och pepparkorn. Bäst är att koka den en stund, låta svalna, lägga i korvarna och långsamt värma upp. Vattnet ska inte koka, då finns risk att korvarna spricker. Bättre är att låta dem ligga lite längre i spadet som på sin höjd får skjuda. Chilisås och dijonsenap är bra kompisar till wienerkorv och så potatissallad förstås. Denna gång blev det en fransk variant.
Fröken Dills franska potatissallad 2pers
ca 300 g färskpotatis
1 shalottenlök, skalad och finhackad
2 vårlökar, finskivade
ca 1 msk hackad dill
några blad färsk fransk dragon, finhackade
1 msk kapris
1 msk vit balsamvinäger
1 msk smakneutral rapsolja
1 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
italiensk salladskrydda
salt och nymald svartpeppar
Koka potatisarna och låt svalna. Skala och tärna. Blanda med lök, dill, dragon och kapris. Vispa samman vinägretten och blanda den i salladen.
5 kommentarer:
Det är väl härligt att kunna handla direkt från producent!
Vi har en gårdsbutik i närheten som säljer underbart kött. Nu är det snart dags att åka dit och bunkra för sommaren grillning.
Gudars så kul! Spana in deras lammkorv nån gång också, det är den godaste jag testat här i livet!
Min bästis kille är kökschef därute, så jag sniker mig alltid till något när jag är där på besök. :D
Åh vilket härligt ställe! Jag hade gärna åkt till ett liknande ställe här i skåne, men har dålig koll. sparar mig till bondens marknad så länge!
Det är inte mycket som slår upplevelsen att handla direkt på går'n, jag önskar att vi hade ett liknande ställe vid vårt sommarhus!
Bland mina kokböcker; vilken lyx!
Mikkan; den är fantastisk, jag vet!
Therese; jag tror att lokalproducenterna håller på att bli fler, kanske även i Skåne?
Maria; det är verkligen en stor lyx. Mera sånt!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar