Igår hann jag inte äta någon lunch. Jag var ute på ett jobb och kom tillbaka till kontoret när lunchtiden var slut. Visst hade jag kunnat trycka i mig en varmkorv eller liknande på vägen, men var absolut inte sugen på flottig skräpmat.
Hela dagen gick jag, i mer och mer utsvultet tillstånd, och drömde om en vårfräsch, men mustig sallad med belugalinser.
Väl hemma lagade jag en omgång av salladen och när J kom hem var jag tvungen att laga en omgång till!
Linssallad med rucola och rökt sidfläsk
rucolasallad
finhackad shalottenlök
belugalinser
rökt sidfläsk
Hela dagen gick jag, i mer och mer utsvultet tillstånd, och drömde om en vårfräsch, men mustig sallad med belugalinser.
Väl hemma lagade jag en omgång av salladen och när J kom hem var jag tvungen att laga en omgång till!
Linssallad med rucola och rökt sidfläsk
rucolasallad
finhackad shalottenlök
belugalinser
rökt sidfläsk
Dressing:
1/3 pressad citron
2/3 olivolja
salt och nymald svartpeppar
vitlöksklyfta
Koka linserna enligt anvisning på paketet. Blanda olja, citron, salt och peppar och pressa i en vitlöksklyfta. Låt ev överskottsvatten rinna av från linserna och häll på dressingen medan linserna är varma. Tärna sidfläsket och stek knaprigt. Blanda marinerade linser och rucola. Strössla över sidfläsk och finhackad lök.
1/3 pressad citron
2/3 olivolja
salt och nymald svartpeppar
vitlöksklyfta
Koka linserna enligt anvisning på paketet. Blanda olja, citron, salt och peppar och pressa i en vitlöksklyfta. Låt ev överskottsvatten rinna av från linserna och häll på dressingen medan linserna är varma. Tärna sidfläsket och stek knaprigt. Blanda marinerade linser och rucola. Strössla över sidfläsk och finhackad lök.
7 kommentarer:
Belugalinser har jag aldrig provat men ska göra det nu! Verkar vara en mycket god och sund sallad :-)
Hahah, vad festligt! Jag kokade ett gäng belugalinser i söndags som jag just nu sitter och smaskar i mig medan jag går igenom dagens "bloggskörd" :-) Kall sallad med avokado, rädisor och färskpressad citron.
Härligt med lite lättare mat nu i vårregnet :)
Ja visst, det är det som är så enkelt och smidigt nu. Belugalinser är så goda! Riktig favorit för mig.
Har du hört talas om Sveriges första kokbok med bara blodpuddingsrecept? Kul! http://lithellsblodpudding.se/
Belugalinser har jag aldrig prövat, är inte jätteförtjust i linser faktiskt men den där salladen ser smaskig ut...
MM, den var jättegod. Tack för tipset!
Anna; du måste testa beluga "linsernas Rolls-Royce". Är vackra, kokar inte sönder så lätt och härligt nötig smak!
Åsa; mmmm, misstänker att det blir fler linssallader i vår!
Nässelblom; vanliga linser är också goda men beluga är någonting speciellt!
josefin; J kommer att bli eld och lågor, han älskar blodpudding!
Martina; belugas är verkligen världa att prova!
Sofie; precis, just det längtar jag efter så här års!
jojocia; Vad kul att du testade den!!!!
Många hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar