fredag 7 november 2008

Middag med kollegorna


Ibland dricker man onödigt mycket vin tillsammans med sina kollegor…

Vi var några jobbarkompisar som åkte hem till M för att fira att ett stort projekt blivit färdigt. Middagen som vi lagade blev god. Vi åt carpaccio på serranoskinka, en limedoftande fisk- och skaldjursgryta med pasta och glass med Björns björnbär till efterätt.

Carpaccio på parma- eller serranoskinka är en smart lättfiffad förrätt. Lägg ut skinkskivor platt på ett fat. Dekorera med ruccolasallad, hyvla över parmesanost, strössla på rostade pinjenötter, dutta på god olivolja. Ställ fram svartpepparkvarn och flingsalt på bordet. Klart!

Fisk- och skaldjurspasta (4 port)

1 stor morot
1 fänkål
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten purjolök
1 paket blandade frysta skaldjur
1 bit laxfilé, ca 200 g
1 bit filé av vit fisk, ca 200 g
250 g räkor med skal
2 msk olivolja
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk saft och 1 tsk rivet skal av lime
2 dl vispgrädde
Spagetti

Tärna morot och fänkål. Hacka lök, purjo och vitlök.
Skär fisken i bitar, skala räkorna.
Heta upp oljan i en gryta. Fräs grönsakerna. Tillsätt vatten, buljong och lime. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt fisken och låt koka tills den är nätt och jämnt färdig. Sila av buljongen och låt den koka ihop tillsammans med grädden till ca halva mängden.

Koka pastan tills den är al dente.

Vänd ner pasta, fisk och skaldjur i såsen. Låt allt bli varmt och dekorera med rivet limeskal och limeklyftor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad drack ni då???

Fröken Dill sa...

En massa otäckt rödvin på dunk. Bevare!!! Prova inte detta hemma.