måndag 24 november 2008

Vinter och mycket jul

När vi vaknade på lördagen hade hela världen förvandlats. Det hade kommit SNÖ!!!! Grannens hund och deras lilla tvååriga dotter tumlade runt i snön nere i trädgården.

Äntligen är det dags för ”inför-julen-mys”! Jag älskar allt pyssel och förberedelserna inför jul. Och alla goda dofter; mandarin, hyacint, gran och glögg. Förberedelserna är nästan ännu bättre än själva julen. J är däremot väldigt skeptisk. Han har svårt för traditioner och ”måsten”. Vinter och snö gillar han inte heller. Han låg kvar i värmen under täcket och läste en deckare.

Jag studsade upp och plockade fram mina favorit-julböcker, Anna Bergenströms ”Vinterns goda ting”, en översatt engelsk julbok av någon som heter Malcolm Hillier och den gamla klassikern ”Johans jul”.


Lite senare på dagen lyckades jag locka ut J på en promenad. Vi byltade på oss ordentligt, tog på oss våra fula mössor och begav oss till den vackra vita staden. På promenaden kom vi, som av en händelse, förbi en affär där man kunde köpa tazettlökar och fina knubbiga hyacinter.

Kanske var det rätt bra att J tog en tur iväg själv på kvällen för att träffa en kompis. Jag passade nämligen på att leta julmusik på itune. Det kan bli lite tröttande att höra åttielva versioner av engelska christmas-carols och ”gläns över sjö och strand” om man inte är julfreak.

När J kom hem hade jag i alla fall förberett ett försök till julig omvändelse i form av glöggprovning av årgångsglöggarna 03-07. Vi fick dem i present av J:s föräldrar och de var toppengoda i fina små flaskor. Jag gillade särskilt den gröna 04:an med smak av vinteräpplen. En sådan variant måste jag försöka göra själv.

Inga kommentarer: