Det är kul det här med matlådor. Vi som lunchar på kontoret har väldigt trevligt och roligt när vi äter våra medhavda lådor. Ofta får man tips och inspiration till nya experiment i köket. Ibland får man också ”anti-tips”, t ex från vår praktikant L. Han satt och såg moloken ut vid bordet häromdagen. Hans soppa tog en evighet att tina och ”sedan vet jag att den inte ens är god” suckade L. Laga alltså INTE den här soppan. Den blir garanterat äcklig.
Skär morötter, lök, purjo och potatis i bitar. Fräs i alldeles för mycket matolja. Späd med vatten eftersom buljongtärningarna är slut. Koka en stund. Eftersom soppan blir tråkig i färgen kommer du sedan med den fantastiska idéen att piffa upp den med en tepåse (Earl Grey). Häll till sist i en rejäl klick honungsyoughurt så att det skär sig ordentligt. Klart!
Grönkåls- och brysselkålssallad med dijon- och honungsdressing
20 timmar sedan
3 kommentarer:
Ge den stakars praktikanten en kokbok......
Bra idé! Särskilt med tanke på att praktikantens uppfattning om lyxig gourmetmat är Findus pyttipanna...
När tomten kommer med sin säck på jobbets julfest i nästa vecka så finns där kanske ett litet extra praktikant-paket.
Hehe, nä den där soppan lät inget vidare.
Tack för tipset med chokladpralinerna. Ska ta en stund i eftermiddag och gå igenom en av mina chokladböcker.
Rolig och annorlunda idé med färgburken.
Ha en bra helg!
/Jessica
Skicka en kommentar