Våren är fylld av massor med jobb på jobbet. Dessutom ska en massa måsten och trevligheter hinnas med på fritiden. Tidskrävande matlagning får stryka på foten och ibland blir det till att leva på mackor och fikabröd.
I förra veckan blev det i alla fall en kväll av vårlyx. I samband med att jobbet åkte på studieresa till Uppsala åt vi och drack väldigt gott på Katalins vinbar. Menyn med en fin cava, kalixlöjrom och rårakor följt av lammrostbiff med tomat och bönsallad och limerisotto med passande rött vin smakade förträffligt. Möjligen var tillbehören till lammet lite i tamaste laget, men det vägdes upp av de goda vinerna och den absolut perfekta förrätten - pinfärsk löjrom och de frasigaste rårakor jag någonsin ätit.
Vinbarens inredning är ritad av Thomas Sandell. Stiliga lite råa, avskalade lösningar med limegrönt och turkost. De blänkande mässingsborden kom verkligen till sin rätt en solig vårkväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar