Tips på goda röror kan man inte få för många av. För ett tag sedan fick J boken ”Gucka – världens röra” i present av mig. Vi har provat att göra några röror ur den och de blev goda, men vi har också en hel del egna favoriter. Det här bidraget kommer från J:s tjejkompis från Brasilien:
Ljummen sardinröra
Fräs en finhackad vitlöksklyfta i mågra matskedar olivolja. Fiska upp sardinerna från en burk sardiner i olja. Mosa ner sardinerna i vitlökshacket. Späd med olivolja till lagom konsistens. Smaka av med sambal oelek. Blanda till sist ner en halv deciliter finhackad persilja.
Servera röran till rostat bröd.
Kanske görs röran på bacalau (kabeljo) i Brasilien, men sardinerna fungerar helt perfekt.
J:s katt är ständigt på jakt efter något ätbart. Hon tyckte att röran luktade väldigt intressant.
Fräs en finhackad vitlöksklyfta i mågra matskedar olivolja. Fiska upp sardinerna från en burk sardiner i olja. Mosa ner sardinerna i vitlökshacket. Späd med olivolja till lagom konsistens. Smaka av med sambal oelek. Blanda till sist ner en halv deciliter finhackad persilja.
Servera röran till rostat bröd.
Kanske görs röran på bacalau (kabeljo) i Brasilien, men sardinerna fungerar helt perfekt.
J:s katt är ständigt på jakt efter något ätbart. Hon tyckte att röran luktade väldigt intressant.
1 kommentar:
Jag föredrar dill annars värt ett försök
Skicka en kommentar