måndag 9 november 2015

Novemberskörd


Helgen bjöd på milt väder, men mestadels också riktigt gråtrist med strilande regn. Först vid söndag lunch skingrade sig molnen och vi fick några fina timmar i trädgården på landet.

Skörderesultatet var imponerande! De asiatiska kålsläktingarna, pak choierna, prunkade. Det fanns massor med kryddor, framförallt jättefin persilja. Tomatplantor som skyddats från frost försåg oss med gröna tomater, paprikaplantor med små gröna frukter och physallis med söta godsaker. De sista morötterna var av flera färger och både vårlökar och purjo fanns att plocka, liksom säsongens sista(?) ros.

2 kommentarer:

Annabilli sa...

Åh, visst är det kul med egenodlad physalis? Vi har en planta för första gången i år - och många blev det ju. Min man berättade att hans morfar brukade spara de små höljena och sätta utanpå julgransljusen som kinesiska lyktor. Lät fint, tycker jag.

Fröken Dill sa...

Det är helt fantastiskt att man kan odla något så exotiskt så lätt! Plantorna tål ju inte frost, men när temperaturerna sjunker ställer jag in krukorna på golvet vid fönstret på landet. Även utan värme håller det sig frostfritt där en bit in på vintern, ibland hela vintern. Påmognaden av frukterna går lika bra trots relativ kyla och mörker. Vilken smart ide att ta vara på de fina höljena, det ska jag testa!