söndag 29 november 2015

Firar första advent med frukostägg
Jag firar första advent med ett stort brunt frukostägg. Just dessa ägg är extra goda. De kommer från hönorna på ekologiska växthuset i närheten av min sommarstuga i Roslagen. Nu när växtsäsongen är över har hönorna flyttat in i växthuset där de får gå och sprätta bland gamla rötter och fixa gödningen av jorden till nästa säsong.  Precis så här skulle jag hålla egna hönor om jag hade möjlighet. Äggen har absolut knallgul gula och smakar otroligt gott, även jämfört med de ekologiska man kan köpa i affären. Stort tack, fjäderfä-tjejerna!

Och superstort tack, ekologiska växthuset! Att hitta er var det absolut bästa som hänt hittills matmässigt under 2015. Mycket kan jag odla själv, men inte allt, och då är det superlyxigt att kunna köpa det från er.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag klickar på avundsjukknappen.
Eva

Fröken Dill sa...

Det gör du rätt i! I alla år, sedan jag skaffade landet och syrran i ännu fler år innan dess har vi letat efter ett sånt ställe att köpa grönsaker och ägg på. Och så har det funnits hela tiden, bara en liten liten omväg när vi åker upp till landet. Det är som en dröm!