söndag 24 mars 2013

Välkommen på söndagsbrunch!


När J ska fixa en brunch, då ska det gå snabbt. På med stekpannan, fram med råvarorna och tio minuter senare står en frestande brunchtallrik färdig. Jag hinner knappt pressa juicen.

Prinskorv
Vi köper de goda prinskorvarna från Coop Prima - toppenkvalitet!

Bacon
J hade fått tag på suverän, "riktig" bacon på Cajsa Warg.

Tomater
Tomater smakar inte särskilt mycket så här års, men om man steker dem koncentreras smakerna. Salt, nymalen svartpeppar, färska grönkryddor, kanske ett litet stänk balsamvinäger och en skvätt olivolja.

Sallad
Caesarsallad är gott om man har tid, men snabbvarianten, fina gröna blad, flagad parmesan och fin olivolja, är heller inte så dum.

Champinjoner
Steks i torr panna. I med smör, salt och vitpeppar på slutet. Om jag hinner med tar jag ett tag med kryddkvarnen "forrest blend" också.

Äggröra
Ekologiska ägg, lika många matskedar grädde som ägg, en rejäl klick färskost, salt och vitpeppar. Laga långsamt under ständig omrörning i en teflonkastrull. Det färdiga resultatet ska vara krämigt och serveras gärna med några droppar tryffelolja på toppen.

Färsk melon lindad med parmaskinka fick också vara med.

Servera med hembakat bröd, kaffe, te och ett glas färskpressad juice!

3 kommentarer:

Mian sa...

Vilken perfekt helgmat!

Lena sa...

Ser otroligt gott ut!
Lena från make a head food

tina sa...

Åh vad gott! Vi har ätit våffelbrunch dagen-före-våffeldagen till ära. :-)