En nyupptäckt som kommit
till mitt skafferi för att stanna är de goda ekologiska torkade aprikoserna.
Jag gillar vanliga torkade aprikoser också, men de fula, bruna ekoodlade som
inte svavelbehandlas är någonting alldeles speciellt smakmässigt.
De skrynkliga, mjuksega gynnarna är
godare än godis och fungerar dessutom fint i mat. Jag trodde inte ens att jag
gillade frukt i mat, men nu har vi några favoriträtter med torkade aprikoser
som lagas om och om igen hemma. Återkommer med recept nästa gång det är dags.
Det finns säkert flera inköpsställen
och märken. Jag har hittills köpt aprikoser på Hötorgshallen eller Hemköps variant
av märket Garant. Det kan vara bra att ha lite koll på att de man köper är
färska och mjuka. Sedan är det bara att
njuta.
Jag måste ge mig själv en
guldstjärna för att jag lyckades ta en bild där aprikoserna ser hyfsat aptitliga
ut. De är inte lättfotograferade. I de första försöken liknade godbitarna
mest något som rensas bort från husdjurens toalettlåda…
2 kommentarer:
vad kul att se att du börjat skriva igen :)
Jag har också upptäckt de där små mörka goda aprikoserna. Kokade kräm på dem o de är så goda!
Lena från make a head good
Stort tack, härligt att vara välkommen tillbaka! När både syrran och jag, ovetandes om varandra upptäckt eko-aprikoserna kändes det tipsvärt. Syrran hade till och med aprikoshack i sina suveräna julköttbullar. Toppengott, jag måste prova någon gång och få fram ett recept!
Hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar