Min nya, fina gryta har redan kommit till användning flera gånger.
I förra veckan tillagades en kycklinggryta med smaker som jag länge har velat testa; dijonsenap, vitt vin och dragon. Smaksättningen visade sig vara en riktig fullträff. Såsen blev otroligt god - lent gräddig, aromatisk och med bra sting från dijonsenapen.
En ljus kycklinggryta kan lätt bli lite bleksiktig till utseendet. Krispiga, färgrika grön- och rotsaker passar därför fint som sällskap till kycklingen.
Vårlig kycklinggryta med dijonsenap och dragon, 4 port
1 kyckling i delar
2 msk smör
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1,5 dl grädde
2 msk dijonsenap
salt och peppar
2 rejäla kvistar färsk dragon
2 morötter, skalade i bitar
8 shalottenlökar
1 paket sockerärtor
Klippt persilja
Skala lökarna. Finhacka två av dem.
Salta och peppra kycklingdelarna och bryn i smör så att de får fin färg. Sänk temperaturen och låt den hackade löken fräsa med utan att ta färg.
Tillsätt vin, buljong, grädde och dijonsenap. Lägg i dragon och låt koka sakta under lock ca 40 minuter.
Tillsätt morotsbitar och lökar när det är ca 5 minuter kvar av koktiden. Tillsätt sockerärtorna när det är bara någon minut kvar.
Smaka av med salt, peppar och senap.
Klipp över persilja.
Servera till pressad potatis eller färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar