söndag 22 april 2012

Trädgårdsarbetarlunch på landet

Det går långsamt med våren i år. Kallt, grått och mulet... Igår lyckades jag i alla fall pricka in denna helgs enda två soliga timmar till lite njutning och arbete i trädgården på landet.

Hårt arbete kräver mat. Jag lagade snabb allt-i-en-panna-mat över wokbrännaren ute i pergolan. Råstekt potatis, skivor av rökt sidfläsk, stekt ägg och några ugnsbakade tomater toppad med gräslök skördad i trädgårdslandet. Perfekt mättande och det var faktiskt riktigt skönt att äta lunchen utomhus.

Odlingslanden är ganska tomma så här års, men förutom den spirande gräslöken såg löklandet fint ut. I höstas satte jag både vitlök och shalottenlök och de har kommit upp hur bra som helst.

Min rabarberplanta börjar också röra på sig.

Nysådd får däremot vänta minst en vecka. Någon annan som längtar efter sol, värme och vårväder?


7 kommentarer:

Skogseva sa...

Bacon och ägg - en vanlig södagsfrukost hos oss! Härligt att sitta länge och läsa tidning, äta och njuta. Som lunch ett perfekt energitillskott när rabatter och trädgård kräver storinsatser.
Här åt vi första rabarberkakan i fredags kväll. Enklaste tänkbara ägg/socker/mjöl som toppas med skurna rabarber, pärlsocker och smör i skivor. En knäckgod kaka som njöts med lättvispad grädde.
Må så gott!
Eva

Frostrosor sa...

Ja tack! Beställer också sol, värme och grönt i rabatten! Kikar ner i rabatterna (blom) och förutom några krokusar och påskliljor är det inte mycket mer som syns än.

Erika sa...

OM jag längtar!? Hela jag bara väntar på att få så mina frön som otåligt ligger och väntar på att få gro. Men det är för kallt ännu. Hoppas att prognosen för nästa helg håller - 22 grader = ja tack!

MÅ Gott sa...

Vi åt ute i söndags när vi stökade på utomhus. Det smakar extra gott när man är ute och jobbar och får sitta ute och fika/äta också.

Jag kommer inte ihåg om jag planterade vitlök ifjol, så jag måste nog ta en spaningsrunda i trädgårdslandet. :)

tina sa...

Jag blir så glad varje gång jag sneglar rabarberbebisarna som växer. Rabarberplantan vi försökte övervintra i källaren verkar dock ha kolat vippen. Synd.

Åsa sa...

Längtar efter uppehåll och värme. Hann ut och rensa i odlingslotten tidigare i mars då det plötsligt var riktigt vårskönt väder. Men sen kom kylan tillbaka. Iskallt, en del regn och inte ett frö är sått. Hoppas på finare väder i helgen så jag kan ta nya tag.
Men just nu öser regnet ner igen...

Fröken Dill sa...

Eva; snart kan också jag skörda lite an min rabarber. UNDERBART!
Frostrosor; det går lite långsamt i år...
Erika; Lite orolig vår i år, skulle visst komma snö igen, men det var lite längre norrut, tack och lov!
MÅ Gott; tur att vitlöksbladen är lätta att känna igen!
tina; verkar vara svårt att övervintra saker i källaren. Jag måste kasta ett gäng f d pelagoner...
Åsa; konstigt år i år; superfin mars och iskall april. Maj verkar hittills vara lite fram och tillbaka. Men nu SKA frön i jorden!