Finns det något godare än en riktigt bra räkmacka?
Originalet med tekaksbotten, grönsaker, lagom kokt ägg, majo och drivor av handskalade räkor toppad med en dillkvist är underbart.
I helgen blev det en nyuppfunnen variant då vi hittade en hel skål marinerade räkor som skulle varit med på påskbordet, men råkade glömmas.
Räkorna var marinerade med saft och skal från citron, olja, klippt dill och pepparrot, men alldeles vanliga hemskalade räkor går också bra till den goda räkmackan.
Nyuppfunnen räkmacka med avokadokrämhandskalade räkor
rejäla skivor av lite mörkare bröd, med mycket frön
smör
salladsblad
tomatklyftor
rädisor, skivade
gurka, skivad
lättkokt grön sparris
Avokadokräm:
mosad avokado blandad med ungefär lika mängd crème fraiche
wasabipasta
pressad citron
salt och peppar
dillvippor, citronklyftor
Stek brödskivorna frasiga i smör. Låt svalna något. Blanda samman och smaka av avokadokrämen. Täck de stekta brödskivorna med sallad, grönsaker och rejäla drivor räkor. Toppa med avokadokräm och en dillvippa. Servera med citronklyftor till ett glas iskall öl!
4 kommentarer:
Oj, vad god den ser ut!
Jag tar hellre den här nyuppfunna varianten än den klassiska. Den ser grymt god ut!
Svaret är NEJ, finns knappt något godare än en riktigt bra räkmacka. Men sen är jag ju svag för både räkor och mackor för sig, så kombon är ju bäst. Och så bor man ju räkmackans stad också...
Gillar den här varianten, speceillt med avokadoröran - gott! Undrar om det inte får bli räkmacka till fredagsmiddag.
Kanel och vanilj; tack!
Remsan; både OCH är heller inte dumt, jag är SVÅR på räkmackor!
Kim; perfekt fredagssmafsel och hos er antar jag att man lätt kan köpa pinfärska räkor?
Skicka en kommentar