Gratinerad ostfavorit
Så här års brukar jag alltid äta någon eller några omgångar av en optimalt frasig, fluffig, gratinerad ostfavorit - Welch rarebit. Tänk en rätt som innehåller både Colemans senapspulver och Worcestershiresås, kan det bli bättre?Welch rarebit
4 skivor gott bröd, t ex chiabatta eller lantbröd av surdegstyp
ostsmet:
4 dl riven vällagrad cheddarost eller annan lagrad hårdost
2 msk porter
1/2 dl crème fraiche
2 äggulor
1 tsk Colemans senapspulver
salt och svartpeppar
till servering:
Worcestershiresås
Rosta brödskivorna i en torr stekpanna (så att de inte blir soggiga av ostsmeten senare).
Rör ihop ingredienserna till ostsmeten. Salta och peppra efter behag. Bred ut smeten på brödskivorna. Var noga med kanterna som lätt bränns om de inte är täckta med smet. Sätt in under het grill tills osten är smält och fått färg.
Ringla över lite Worcestershiresås och servera genast med sallad och ett glas öl.
3 kommentarer:
herrejösses, nu är jag chockad av min egna kommentar förut. Och så stack jag iväg ut och bort från dator några timmar. Har inte släppt tanken sedan dess på om utifall du blev ledsen. Hoppas verkligen inte det. Det var såklart inte meningen med kommentaren men ja, jag reagerade visst uppenbart starkt på fiskvalet...
För övrigt verkar min stackars rostade brysselkål riktigt mesiga jämför med din gratinerade ost! Jag som t o m har två äggulor i kylen jag inte vet vad jag ska göra av.
Oj, ingen fara, MYCKET bra att veta och ett väldigt dumt fiskval (även om det var gott)! Tänker absolut inte göra om det innan firrarna mår bättre. Brukar ha OK koll på rödlistad fisk förutom när jag stressad och svettig tänker att saluhallsförsäljarna säkert vet bäst...
/Om det fanns mycket liten stil skulle jag använda den nu/
...och (men, tala tyst om det) när vissa sällskap, vari de flesta är vana vid, suck, en helt annan, betydligt lyxigare livsstil, är på ingång... Aaaaningen osäker, vilket säkert kan slå över i rena dumheter... Nu är det erkänt...
/Stor stil igen!/
Och om du inte har testat Welch rarebit rekommenderar jag det verkligen!
Uuuuu, hittade denna när jag skulle uppdatera mig:
http://www.wwf.se/vrt-arbete/hav-och-fiske/ww-fs-fiskguide/1243694-ww-fs-fiskguide-nr-du-ska-kpa-miljvnlig-fisk
Även om vi oftast äter sej, nordhavsräkor eller odlad lax (anses väl Ok, men jag råkar veta att laxodlingarna inte är någon vidare miljö för firrar att leva i...) så händer det ju att det blir sushi (jätteräka, tonfisk...) och jag älskar ju ostron..
Inte bra, jag lovar att försöka bättra mig! Dåligt förresten att Melanders som är så stora på fisk inte har ett uns av info, vare sig på hemsida eller i fiskdisk...
Skicka en kommentar