Kanske lite konstigt att jag blir så förvånad, men på något sätt brukar jag oftast välja rätter med kött, fisk eller skaldjur i.
Vad gäller pizza borde en vegetarisk variant absolut inte hamna på första plats.
Döm min förvåning när det visar sig att en vegetarisk pizza toppar prispallen i "Godaste hemlagade pizza just nu"! Grillad smält fetaost i kombination med svarta kalamataoliver - Mmmmmm
Degen; oftast färdigköpt, ibland efter Anna Bergenströms recept
Såsen; ett tunt lager tomatpuré smaksatt med salt, peppar, oregano och en skvätt koncentrerad grönsaksfond
Topping; den godaste fetaosten du hittar, svarta kalamataoliver, rödlök, paprika i olika färger, kronärtskocksbottnar
Ugnen värms minst en halvtimme med min kalkstensplatta. (Vilken stenplatta som helst fungerar, men brukar kunna köpa billigt i stenhuggeriet eller köp en sådan som är menad som ljusunderlägg. Granit brukar ha.)
Ugnen sätts på maxvärme, 275 grader och grillfunktion på. Gräddningen ska vara så snabb och varm som möjligt.
4 kommentarer:
Pizza ska icke underskattas! Denna gigant bland fredagsmiddagar.
En sten, det ska jag banne mig köpa!
Jag är likadan. Varför vet jag inte. Tycker väldigt många grönsaker är goda på pizza, men den blir ytterst sällan vegetarisk. Din ser fantastiskt god ut. Var också sugen på att göra egen pizza i fredags, men så ville jag testa Pain de Martins pizzadegrecept och då fanns ingen tid.
Kim; bästa knepet till knaprig pizzabotten!
Remsan; å en superproffsig pizzadeg - spännande, men jag har ju avslöjat att jag brukar köpa min deg färdig på Kajsa Varg, så det känns lite långt kvar till den hembakade surdegen tyvärr...
mmm vad gott, ikväll blir det pizza här hos oss men LCHF style då förståss :)
Skicka en kommentar