lördag 28 januari 2012

Fredagspizza: Boscaiola


Smaker från skogen blev det på gårdagens pizza. J shoppade loss på Cajsa Warg och kom hem med skogschampinjoner och en suverän tryffelsalami. Självklart fanns även den färdiga pizzadegen för 12 kronor i påsen!

Tomatpuré smaksattes med "Forest blend"-krydda och toppingen kompletterades med finskuren shalottenlök och riven mozzarella.

Över de nygräddade pizzorna strösslades ruccola. Persilja hade varit optimalt, men för första gången i år har persiljan i odlingslådan utanför fönstret frusit.

Om man vill göra något liknande, men inte får tag på tryffelsalami fungerar det säkert bra med valfri italiensk salami och några droppar tryffelolja.

5 kommentarer:

Millan sa...

Fredagspizza! Så härligt! Jag älskar verkligen när man bara sjunker ihop på fredagkvällen och myser :)

Coquina sa...

Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

Fredrik sa...

Så ska det se ut! Det finns alltså färdig pizzadeg på CW? Söderbutiken?

Btw. Tryffelsalami kan lätt bli ett beroende :)

Tinas Skåpmat sa...

Den pizzan såg väldigt god ut. Tryffelsalami är något nytt för mig men smakar säkert gott

Fröken Dill sa...

Millan; det här med snabblagade fredagspizzor är en vana jag tror kommer stanna.
Coquina; det ska jag!
Fredrik; den goda degen har funnits de flesta fredagar på CW vid St Eriksplan!
Tina; kan bara hålla med Fredrik ovan, tryffelsalami ÄR beroendeframkallande!