lördag 19 februari 2011

Hyllning till vardagsmaten


Med brist på tid och ork att laga mat är den snabblagade och goda vardagsmaten guld värd. Med ett bra batteri av vardagsrätter kan man klara sig minst ett halvår!


Vardagsfavoriter hemma hos fröken Dill
Spagetti carbonara
Spagetti med köttfärssås
Rostbiff i ugn
Färsbiffar i olika varianter
Bakad potatis med röror
Pastapanna
Pyttipanna
Sallad med halloumi och räkor
Hamburgare
Stekt lax med sås och sallad
Potatis- och purjolökssoppa
Fransk löksoppa
Korv och potatismos
Kyckling med tomatsås och matgryn, typ hel bulgur
Lövbiff eller annan god biff med ungspotatis
Fisksoppa, typ Bouillabaisse
Bondomelett
Wok
Tacos
-
Visst är det roligt att vara kreativ i köket, men var sak har sin tid. Nu undrar jag förstås vad ni har för goda vardagsfavoriter?

5 kommentarer:

Erka Perka sa...

En favorit hos oss är fiskgryta med grön currypasta och kokosmjölk. man snor ihop den i ett nafs och den är smaklig och god. Perfekt vardagsmat m a o. :-)

Martina sa...

Spaghetti och köttfärssås är nog min vardagsfavorit.

Fröken Dill sa...

Erika; bra tips! Jag har lagat något åt det hållet (http://frkdill.blogspot.com/2009/10/thaidoftande-lax.html), men med röd currypasta. Håller med, rätten hör absolut hemma bland vardagsfavoriterna.
Martina; Absolut, spagetti och köttfärssås tillhör de där rätterna som ALLTID är goda.För att inte tala om hur gott det doftar i köket när man kokar sin mustiga köttfärssås.
Hälsar fröken Dill

Mårtenssons kök sa...

Fisk och kyckling blir det oftast här när det ska serveras snabb och god vardagsmat. En god fisksoppa, fiskgratäng eller en smarrig kycklinggryta passar oss perfekt.

Fröken Dill sa...

Just det! Var tvungen att lägga till fisksoppa, för det äter vi rätt ofta och såklart J:s favorit, kyckling med tomatsås.
Hälsningar från fröken Dill