Snabblagat behöver INTE betyda mindre gott. Den här krämiga räksåsen kom till när både J och jag kom hem sent från jobbet och verkligen var vrålhungriga. Såsen lagades på samma tid som det tog för pastan att koka. OM vi hade haft tid att beundra resultatet innan vi kastade oss över portionerna hade vi kunnat se att rosa räkor är väldigt snygga till spenatpasta, squash med mörkgrönt skal och det nästan självlysande avokadogröna. Smakerna och ingrediensernas olika konsistenser kompletterar varandra fin-fint.
Krämig räksås till pasta, 2 port
1 shalottenlök
10 cm purjolök
½ liten squash
½ färsk fänkål
smör
1 dl crème fraishe
2 msk vitt vin
några matskedar vatten
fiskfond från flaska
ca 20 räkor
1 mogen avokado
salt och svartpeppar
hackad dill
Skala och finhacka lök. Finstrimla purjo. Skär squash och fänkål i tärningar. Fräs grönsakerna i smöret utan att det tar färg. Häll i crème fraishe, vin och en skvätt vatten. Smaka av med fiskfond. Koka några minuter tills löken blir mjuk. Skala räkorna. Tärna avokadon. Salta, peppra, blanda i räkor, avokado och dill. Värm och servera till nykokt pasta.
(Självklart kan man piffa upp rätten med hemkokt räkbuljong och kanske fler sorters skaldjur om man vill ha den mer exklusiv.)
Krämig räksås till pasta, 2 port
1 shalottenlök
10 cm purjolök
½ liten squash
½ färsk fänkål
smör
1 dl crème fraishe
2 msk vitt vin
några matskedar vatten
fiskfond från flaska
ca 20 räkor
1 mogen avokado
salt och svartpeppar
hackad dill
Skala och finhacka lök. Finstrimla purjo. Skär squash och fänkål i tärningar. Fräs grönsakerna i smöret utan att det tar färg. Häll i crème fraishe, vin och en skvätt vatten. Smaka av med fiskfond. Koka några minuter tills löken blir mjuk. Skala räkorna. Tärna avokadon. Salta, peppra, blanda i räkor, avokado och dill. Värm och servera till nykokt pasta.
(Självklart kan man piffa upp rätten med hemkokt räkbuljong och kanske fler sorters skaldjur om man vill ha den mer exklusiv.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar