lördag 26 februari 2011

Drinknostalgi


Vad kan passa bättre en gråmulen lördagskväll än en drink med härlig nostalgi från 1980-talet?

Nej, ni ska slippa Malibou blandat med cola eller översöta Pina coladas, men vad sägs om en färgsprakande Tequila sunrise? Är det inte dags för en revival av den drinken?

Efter att ha testat att blanda den för första gången på många år kan jag rapportera att utseendet fortfarande är outstanding, men ta det lungt med grenadinen (den sort jag fick tag på smakade otäckt syntetiskt). Använd en LITEN skvätt för att få till den stiliga soluppgången. (Eller gör din egen grenadin med pressat granatäpple och sockerlag.) I vilket fall är drinkens kombination av den pressade apelsinen och tequilans diskreta kaktussmak klart gångbar fortfarande.

Tequila sunrise
4 cl tequila
15 cl färskpressad apelsin
2 cl grenadin

Blanda iskyld apensinjuice och tequila. Häll i glas. Tillsätt grenadin sist. Det ska lägga sig i botten och bilda en stilig "soluppgång". Dekorera med apelsinskiva.

För tips på goda tilltugg rekommenderar jag Systembolagets utmärkta tips!

4 kommentarer:

Red Scream sa...

http://www.youtube.com/watch?v=VN8ze3S0Uj8

;-)

Fröken Dill sa...

Ha, stiligt! (Så länge som man slipper den urusla B-rullen Cocktail med samma huvudrollsinnehavare. Även om den kanske passat bättre i just detta sammanhang...)
Många hälsningar från Dillen

Red Scream sa...

Hehe, Top Gun är så 80-tal! Kul att du är tillbaka!

Fröken Dill sa...

Tack! Ska försöka kombinera stressiga jobbet med mat och bloggande. Gick ner 5 kg när jag jobbade för mycket under hösten...
Snabbt på väg att ta igen!
Hälsar Dillen