J hade fått en flaska A Amarone i present. Ett sådant härligt smakrikt vin kräver rätt mat. Valet föll på riktigt gott oxkött. J köpte hängmörade T-benstekar på Daglivs. Med fint kött ska man inte krångla till det så mycket. Hasselbackspotatis bakades i ugnen. En rödvinssås kokades på spisen och kompletterades med stekskyn från köttet. Ett vitlökssmör rördes mjukt och fluffigt. Köttet kryddades med svartpeppar, stektes i järnstekpanna på gasspisen tills det var lagom rosa inuti, saltades och serverades med tillbehören. Det hela blev mycket lyckat och vinet var, likt de flesta amaroneviner, fantastiskt.
söndag 29 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Smaskens, låter som en perfekt middag.
Åhh Amaronevin som är så gott.
;-). Kan tänka mig det smakade alldeles utmärkt till! //Anna
Det var verkligen en riktigt lyxig fredagsmiddag. Vi är svåra på amarone. Det är J:s storfavorit bland rödvinerna. Idag är det fredag igen, men ikväll blir det istället färska räkor och fisk. Det kan passa bra för ute har VÅREN börjat märkas.
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar