torsdag 26 mars 2009

Galantofil


Just innan den ”nya vintern” kom med otäck permafrost lyckades jag plocka några av min mammas fina snödroppar. Jag tror att det är en variant som ursprungligen kommer från släktgården (?). Snödroppar är verkligen fina att ta in. De är både vackra och inomhus känner man dessutom den goda doften. Personer som är besatta av snödroppar kallas galantofiler. Snödroppens latinska namn är Galanthus nivalis. Även om de vid första anblicken ser snarlika ut finns det massor av varianter. På landet har jag en sort som är dubbel. Flore Pleno heter den. Även jag är kanske drabbad av en släng galantofili?

5 kommentarer:

Anna sa...

Haha det visste jag inte fanns! :-)Ja snödroppar påminner mig om min barndom och när man hittade snödroppar i backen vid mormor och morfars gård i Värmland. De luktar verkligen gott.

Kallt har det blivit också här söderut. Blåsigt med isande kalla vindar. När blir det riktig vår? //Anna

Annica sa...

De är verkligen fantastiskt fina, särskilt lite sådär underifrån.

Jessica sa...

Snödroppar är så fina och så är det ju ett härligt vårtecken.

Pytte sa...

Vilken fin bild! Och tack för din fina kommentar hos mig, och för din länk. Jag tänkte bara säga svara på din fråga:
Om du vill ha länklista med min där se senaste inläggen visas går du in på "layout" och "lägg till gadget", sedan bläddrar du ner till "Blogglista". jag har valt att visa bara rubrik, men kan visa även utdrag ur inlägget. Lycka till!

Anna B sa...

Vilken vacker sort du har! Räddade för ett par år sedan snöklockor som blivit halvt överkörda av stridsvagnar på övningsfältet. De lyser nu fint vita utanför köksfönstret.